top of page

           Intrebari frecvente

Cum fixez o programare?

Pentru a programa o sedinta ma puteti suna la telefon 0740390602 ori imi puteti trimite un email pe adresa psihologiegalati@yahoo.com . Raspund personal la telefoanele si email-urile mele. In cazul in care nu sunt disponibila pentru a prelua apelul dumneavoastra, imi puteti trimite un sms cu mesajul "programare cabinet" si un interval orar in care ar fi potrivit sa va contactez telefonic. O sa va sun inapoi imediat ce imi va fi posibil, in general in 24 de ore de la primul dumneavoastra telefon.

 

Cat dureaza o sedinta?

O sedinta de terapie individuala are o durata standard de 50 de minute, in timp ce o sedinta suportiva de cuplu are o durata de 90 de minute. In cazul copiilor, in functie de varsta acestora, sedinta are o durata mai scurta (30 - 40 minute), durata fiind adaptata capacitatii lor de concentrare a atentiei. O sedinta de evaluare are o durata mai lunga sau mai scurta in functie de instrumentele de psihodiagnoza folosite 

 

Sunt nebun daca vin la psiholog?

Nu!

 

Cate sedinte cuprinde un tratamentul psihologic?

Pentru o evaluarea psihologica aprofundata sunt necesare minim doua sedinte de testare psihologica, plus o sedinta de discutare a raportului evaluarii. In cazul terapiei logopedice este necesara o sedinta de evaluare, iar in functie de rezultatele evaluarii se stabileste  planul de interventie (pentru orientare, corectarea unui sunet la un copil cu intelect normal si fara deficit de atentie dureaza 5 - 6 sedinte). Terapia individuala si cea de cuplu are o durata variabila in functie de problematica abordata, de nevoile clientilor si, evident, de rabdarea si bugetul pe care sunt dispusi sa le aloce!

 

Chiar ajuta mersul la psiholog?

Raspunsul cinstit la aceasta intrebarea ar fi urmatorul: mersul la psiholog daca nu ajuta (cel putin in sensul imaginat de pacient ori familia lui), cu siguranta nu dauneaza (daca nu punem la socoteala efortul financiar al pacientului!). Ca psiholog pasionat de ceea ce face nu pot raspunde decat intr-un singur fel : daca pacientul este motivat si rabdator sa schimbe ceva in viata lui si a celor apropiati lui, psihologia este de foarte mare ajutor pe termen lung!

 

Psihologul imi da medicamente?

Nu, psihologul nu da medicamente! Dar daca pacientul are nevoie de medicatie in paralel cu terapia, recomandarea standard pe care o dau este mersul la medicul psihiatru pentru a face o evaluare in vederea unui potential tratament medicamentos.

bottom of page